Omat kotisivut ja verkko-osoite edullisesti
Jos sinulla ei vielä ole omaa kotisivua tai blogia niin sellasen voi perustaa edullisesti, nopeasti, helposti ilman minkäänlaisia koodaustaitoja. Maksukamu.com sivusto käyttää alustana WordPress-sisällönhallintajärjestelmää (CMS) joka mahdollistaa blogien lisäksi kokonaisten nettisivustojen rakentamisen ilman yhdenkään HTML-koodirivin kirjoittamista. WordPress kotisivujen teko ohjelma on käyttäjälle täysin ilmainen ohjelmisto ja sen käyttö on niin helppoa että kuka tahansa siihen pystyy. Lue tästä lisää WordPress-ohjelmasta Suomeksi. Virallinen sivuto löytyy osoitteesta WordPress.org. WordPressin käyttöönotto tapahtuu siten että lataat ohjelman omaan kotisivutilaasi, käyt läpi yksinkertaisen Suomenkielisen asennuksen ja tämän jälkeen sinulla on oma kotisivu. Parannat Google näkyvyyttä ja WordPressin käytettävyyttä roimasti hankkimalla maksullisen ammattilaisten tekemän teeman sivustollesi. Suosittelen lämpimästi Maksukamunkin käyttämää Swift Premium teemaa. Teema maksaa 47 dollaria ja sitä voi käyttää niin monella sivutolla kuin haluat, maksun voi suorittaa Paypal:lla.
Tätä ennen sinun on kuitenkin hankittava itsellesi oma verkko-osoite. Verkko-osoitteen valitsemiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa sillä hyvin valittu verkko-osoite jää ihmisten mieleen ja sivustosi sisältöön liittyvä nimi tuo lisää kävijöitä hakukoneiden kautta. Myöskään liian pitkää sanaa ei kannata valita sillä se näyttää usein sekavalta eikä sitä varmasti muista kukaan. Verkko-osoitteen voit hankkia web hotellin ostamisen yhteydessä tai erikseen. Voin suositella Amerikkalaista Namecheapia tähän tarkoitukseen joka on halpa ja luotettava.
Halpa web hotelli
Kotisivutilaa eli web hotellin edullisesti voit ostaa esimerkiksi Suomalaiselta Capnova:lta. Kotisivutilaa voi käyttää myös esimerkiksi kuvien varastoimiseen tai voit perustaa sinne vaikka oman verkkokaupan. Jos aiot perustaa useita verkkosivustoja tai tarvitset todella tehokkaan alustan niin tällöin ratkaisu on virtuaalipalvelin. Edullisia virtuaalipalvelimia tarjoaa Suomessa mm. Tentacle. Tiedostoja omalta koneelta webhotelliin siirretään FTP-ohjelmalla. Ilmainen hyvä FTP-ohjelma on esimerkiksi Filezilla.
Ulkomailta kotisivutilaa on mahdollista saada vielä edullisemmin jos vain englannin kieli sujuu. Hyväksi todettuja hosting-palveluita ovat mm. HostGator, BlueHost ja FatCow.
Kotisivut ilmaiseksi?
Syitä miksi en suosittele ilmaisia kotisivuja on monia. Ilmaista kotisivua ei välttämättä saa rekisteröityä kumppanuusmarkkinointiverkostoihin etkä voi näyttää siellä mainoksia joista tienaat rahaa. Ilmais-sivustot toimivat usein paljon hitaammin kuin maksetut palvelut. Sinulla ei ole mitään oikeuksia sivutilaan ja se voidaan koska tahansa peruuttaa ja sivustosi tuhotaan. Jos sivutila on liitetty ilmaiseen verkko-osoitteeseen niin joudut vaihtamaan osoitetta kun vaihdat kotisivujesi paikkaa. Tämä on erittäin huono asia sivustosi hakukoneliikennettä ja tunnettavuutta silmällä pitäen.
Ilmaista kotisivua voi kuitenkin käyttää jos haluat vain harjoitella nettisivun hoitamista. Jos näin haluat tehdä niin ehkä Suomen parhaan ilmaisen kotisivutilan ja valmiin julkaisualustan tarjoaa Kotisivukone.